Thomas Bryn var sorenskriver i Østre Råbyggelaget (Aust-Agder) fra 1810 til 1816 og representerte Råbyggelagets amt på Eidsvoll i 1814. Denne bloggen dreier seg om hvordan han opplevde dette historiske året på den private, den embetsmessige og den nasjonale arena.

7. mai 2014

Dag 12: Nok en hviledag

Torsdag 21. april 1814

I dag tok jeg det med ro ved mitt losji på Brennsmork. Min kontubernal, prosten Peter Hount, og jeg har nå fått selskap av representanten Jens Erichstrup. Han var ikke fornøyet med sitt første losji, så han hadde bedt om ny innkvartering. Erichstrup er fogd i Lister amt, så vi er nesten for kolleger å regne. Vi deler også mange av de viktigste politiske synspunkter. Eftersom Hount er på god vei over til selvstendighetsforkjemperne, er Erichstrups nærvær desto mer gledelig for meg.

Her på Brennsmork får vi god traktering. Til morgenmat får vi smørbrød med ost og kjøtt samt kaffe og te med fløte eller melk. Til aftensmat hender det også at vi får egg eller grøt av risengryn. Vi har også tilbud om å spise middagsmat her på gården de dagene det ikke er møter på Verket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Her kan du skrive spørsmål og kommentarer til innleggene: