Thomas Bryn var sorenskriver i Østre Råbyggelaget (Aust-Agder) fra 1810 til 1816 og representerte Råbyggelagets amt på Eidsvoll i 1814. Denne bloggen dreier seg om hvordan han opplevde dette historiske året på den private, den embetsmessige og den nasjonale arena.

6. januar 2015

Takk for meg!

Fredag 6. januar 1815

Denne bloggen ble påbegynt den 1. januar i fjor. Jeg håbet da at krigen gikk mot slutten, og at 1814 kunne bli et rolig år. Året ble alt annet enn rolig, men fred ble det til slutt.

Jeg håber nå at 1815 kan bli et roligere år også for meg personlig med mindre reising og fravær fra familien. Men jeg ser samtidig at nye oppgaver venter. For noen dager siden fikk jeg et brev som forteller at Statsrådet har oppnevnt meg som kommisær i en tvist mellom byfogden og en del borgere i Kragerø. Og til sommeren skal Stortinget samles på ny.

Det kunne sikkert være mye interessant å fortelle om også i 1815, men jeg slutter mens leken er god og overlater banen til de yngre generasjoner!
Herefoss 6. januar 1815
Thomas Bryn


Noen av de yngre generasjoner samlet på sorenskrivergården i Herefoss 21. september 2014. Bildet viser bl.a. 2 tippoldebarn, 13 tipptippoldebarn og 4 tipptipptippoldebarn av Thomas Bryn.

2 kommentarer:

  1. Takk til deg og det fantastiske året du har gitt oss gjennom denne bloggen. Det har vært veldig interessant å les historiske hendelser på denne måten.

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig kommentar. For meg har denne bloggen vært tre ting på en gang: Et formidlingsmessig eksperiment, en måte å lære seg blogging på og, ikke minst, en prosess som har gjort det mulig å bli bedre "kjent" med min tippoldefar :-)

    SvarSlett

Her kan du skrive spørsmål og kommentarer til innleggene: